Selasa, 13 Disember 2011

kenangan sekolah rendah duluu.



hye!oke hari ni sya buat entri sambil melayan perasaan yg tengah feeling karat gile ni..hehe..
feeling karat??sebab apa??nak tahu x??
sya sebenarnya tengah fikirkan kembali saat-saat manis bila kita berdua*ecehh..poyo je kannn..hehe...(just kidding)
straight to the point sya sebenarnya teringat balik kenangan yg best2 sewaktu sya sekolah rendah duluu..
sya masih ingat lagiii...
1) kalau habis je waktu sekolah,sya ajak member pergi kedai beli DingDong takpon Jojo..sebab apa??sebab nakkan mainan yg ada dlm tu*mcm2 ada..haha
2) bila nak dekat waktu terakhir persekolahan jee,ramai kawan yg bawak mainan macam batu seremban,monopoly,UNO dll..lepas tu ckg rampas,,sbb apa??kantoii suda..haha
3) ajak kwn kumpul ramai2 pakat tengok citer kartun sme2..kalau dulu siri kartun yg paling popular ialah Ultraman,Ninja Turtle,Power Rangers,Totalyy Spies,Whitch*btoll x?
4) kalau dulu bila time belajar ada je salesman datang kelas, promote produk dyeorg!promote buku laa..susu laa..
5) main lawan2 pemadam..takpon pemadam tu buat gasing,ubah suai guna ubat stapler..haha..
6) selalu main ejek2 nama bapak..macam ny*hasyimmm..(kalau bersin kan kita cakap hasyim,,so sape nme bapak dye HASYIM..sabar je laa
7) bila waktu cuti sekolah,,sya pakat dgn kawan2 main galah panjang,polis entri,baling2 selipar,main konda kondi,main 'kahwin-kahwin',main 'masak-masak'..hehe
8) time nak dekat raya,berduyun hantar kad hari raya dekat cikgu semata2 nak dapatkan duit raya..tulis dekat kertas pon jadiklah!
9) time cikgu tak masuk kelas,,semua mbe naik toncang,,buat apa lagi??buat bising laa..dah tu kene denda dgn guru besar lari satu padang sbnyk 10 round.haha
10) kalau dulu,,ada musim tau!contohnye musim dimana sume org gila pakai beg BILLABONG,STYLO,dll.beg yg tgh hangat masa tu..sorg pakai,semua nak pakai!
11) kalau dulu suka main gadoh2..lepas tu xnak kwn..tapi 'xnk kwn' tu skjap je..dah lme baik balik..hehe
12) dekat kelas,,ckg kalau nk rotan budak,,ckg ada pembaris kunig..yg tengahnya ada pemegang..kalau budak2 pulak pakai pembaris yg bergerigi takpon yg ada kilat2 dlm pembaris tu..syok jee tengok..hehe
p/s:
bestkan zaman dulu2..andai masa boleh diputar balik..kan baguss??kadang2 ingatkan nyy terasa rindu pulak dekat kwn2 kita yg dulu..
hmm~~

tq sbb sudi baca :))

ingatlah!!!


Disaat kamu ingin melepaskan seseorang...ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya,
Disaat kamu mula tidak mencintainya...ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya,
Disaat kamu mulai bosan dengannya...ingatlah selalu saat terindah bersamanya,
Disaat kamu ingin menduakannya...ingatlah jika dia selalu setia ,
Disaat kamu ingin membohonginya...ingatlah disaat dia selalu jujur denganmu,
Maka kamu akan merasakan erti dia buatmu,
Jangan sampai disaat dia sudah tiada disisimu,
Kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu,
Yang indah hanya sementara,
Yang abadi adalah kenangan,yang ikhlas hanya dari hati,
Yang tulus hanya dari sanubari,
Tidak mudah mencari yang hilang,
Tidak mudah mengejar impian,
Namun yang lebih susah mempertahankan yang ada,
Kerana walaupun tergenggam boleh terlepas juga.

tq sbb sudi baca :))

Isnin, 12 Disember 2011

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur


KOwan
g mestie payahkan nk  bangun tid0w.. samea la dgn akoe ! haha nie tip untuk mak kitea ,t senang dia nk kejutkan kitea  .. 
                                            selamat mencubea :D


1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..

2. Sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. Renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia…
4. Tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
... 5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect
1. Jerit nama dia kuat kuat…
2. Gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi…kalau boleh air rendam stokin korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami! tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

Still tak ada effect gak
1. Pergi kat telinga dia…then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali…
2. Pergi kat dia, baca je surah yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak…ni je la cara terakhir
1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayangin



tq sbb sudi baca :))

pantang larang orang tua duLue2





Orang zaman dulu banyak kan pantang larang tapi sebenar nya patang larang itu membawa maksud tersirat ( : eh,pe maksud tersirat itu ? korang tak tahu ea? tersirat bermaksud yang tersembunyi  ( :

 JANGAN NYANYI DEKAT DAPUR,NANTI KAHWIN DENGAN ORANG TUA :

kahwin dengan orang tua? tak nak laaa kahwin dengan DATUK yng dah tua tapi kalau banyak duit aku nak kahwin dengan dia hahah nampak sangat aku MATA DUITAN :D*bergurau jerk :p* 

maksud tersirat : kalau masak sambil bernyanyi , tak memasal makanan yang korang penat-penat masak tibe-tibe hangus .Dah kena cancel jadi menantu kan kan ? hahaha :p

JANGAN DUDUK DEKAT DEPAN PINTU ATAU TANGGA ,NANTI TAK ADA ORANG NAK MEMINANG :

Maksud tersirat :sebenar nya , nak bgi orang masuk .yela kan kalau korang duduk dekat depan pintu atau tangga macam mana orang nak masuk ? lagi-lagi badan yang cubby itu , orang nak masuk pun susah ( : 

JANGAN KOREK PENSIL PENDEK,NANTI MAK AYAH MENINGGAL :

aku tak nak mak ayah meninggal ! aku sayang dorang :'( .Dulu lah kan , aku cuak sangat nak korek pensil pendek-pendek ,yela takut mak ayah meninggal .

Maksud tersirat : kalau korang korek pensil tu pendek-pendek , macam mane nak tulis ? kan susah nak tulis .( :

JANGAN MAKAN UBAH-UBAH ,NANTI KAHWIN BANYAK :

hah ! lelaki suka lah kalau dengar kahwin banyak . yela kan , lelaki boleh kahwin 4 .Agak-agak yang perempuan bagi tak ? hahha tak nak dapat payung emas ke ?:)

Maksud tersirat :Nanti makan banyak banyak tempat. Kalau nasi ada jatuh-jatuh. Kan menyusahkan nak kutip sebutir-sebutir nasi yang jatuh tu. Takut makan bersepah sebenarnya

JANGAN AMBIL GAMBAR KUCING , NANTI KUCING MATI : 

Aku ada kucing ,aku sayang kucing aku beb tapi aku dah banyak kali ambik gambar dia but  tiada effect pon . :) hah ! korang tahu tak maksud nyer pe ? -.-'

JANGAN POTONG KUKU TIME MALAM , TAK BAIK :

Maksud tersirat : sebenarnya zaman-zaman dulu dorang pakai pelita. Yela kan ,takut tangan terbakar ke hape dan lagi satu kan malam. Malam kan gelap.So kalau tak nampak boleh luka kan kuku.

JANGAN MAIN SEMBUNYI TIME MALAM ,NANTI KENA SEMBUNYI DENGAN HANTU TUTT**:

ayoyo , aku memang takut masa kecik-kecik nak main sembunyi nanti kena sembunyi dengan hantu tutt** . eh pe tuttt ** tu ? hahha eh paham-paham lah sendiri . Dulu jerk laa takut sebab masa kecik tak tahu pape kan :p

Maksud tersirat : kalau main sembunyi takut kang tersesat dan lagi satu kan malam . So gelap nanti kang tak nampak sebab zaman dulu guna pelita :)

JANGAN DUDUK ATAS BANTAL, NANTI BISUL :

Maksud tersirat: Tak elok lah kan benda yang kita letak dekat kepala dipunggungkan. Kot lah terkentut ke ape atas bantal tu. Kita pon elok je sedap krohh krohh tidur atas bantal tu.:p

JANGAN LANGKAH ORANG TENGAH BARING ,NANTI CEPAT MATI ORANG TU: 

Maksud tersirat : tak elok lah langkah orang kan ,nampak sangt tak da adab .

JANGAN TUNJUK PELANGI DENGAN JARI TUNJUK NANTI KUDUNG :

yang ini aku tak tahu . korang tahu tak ? bagi tahu aku :D .maybe korang tahu kan apa yang aku tak tahu :)
ada tak patang larang orang tua-tua selain nie ? korang mesti tahu banyak kan dari aku . korang shre laa sikit ,tak slah pon :) 

tq sbb sudi baca :))

Ape nak Buat bila Putus Cinta ?




Semue orang pernah putos cinta Lepastu mesti duduk dalam bilik Melalak. Dengar lagu jiwang. Melalak. Dan kalau putus cinta nie mesti nak marah je kan and teringat2 . Dan saat2 macam nie lah radio macam tahu2 dan terus sirakan lagu bila cinta ataupun cintaku dipermainkan 
" kini aku menyesal menyintaimu, kerna cintaku dipermainkan secukup2 nya " . Bagi aku putus cinta is not a big problem . Cume ade sesetengah je yg over bagaii. Dan kalau hang asyik duk pikiaq je pasal dia, mmg tak bole nak lupe. Biaq pi jela same diaa. Cube scroll atas kejap. Scroll jelah . Dah panjang kan intro aku ? Se lets move on !

Jangan layan lagu jiwang-jiwang
-This is the most easiest way to cry. Tapi aku suke . menangis dengan lagu . Feel beb. Tpi kalau tanak emmbazir air mate too, takyah la duk dgr lagu cinta. Simpan air mate tuk bekalan mase hadapan. Cube dgr lagu rock ke lagu negaraku ke. Dpat menyemai semangat patriotik.

Jangan duduk sorang-sorang
-If duduk sorang2 , satu demi satu kenangan akan bermain dikotak fikiran. Cehh! So spend time more with family and friends. Gi shopping hilanglah tension. Tapi kalau takde duit. makinlah tension.

Bila tengok wayang
- Jangan duk tengok cite cinta , cite hindustan . Better tengok ceita kelakaa .

Luahkan
-Ye luahkan. Kalau simpan sorang2. lagi terseksa. Luahkan ringan sikit. Aku kalau ape2, aku terus text Radhi . aku luahkan. Aku salu luahkan. Then kadang2 dgn ateh. on the phone tu die dgr jelah aku ngs. Then akan rase ringanlah sikit.

Delete please
- Delete all about him/her kalau dah tanak ingat . Buang message , number, gambar. Kalau ade. mmg susah nak lupekann.


tq sbb sudi baca :))

Sabtu, 10 Disember 2011

apa guna buat blog , kalau !!!!!!




1. Blog Aku , Blog Aku lah .. Blog Kau , Blog Kau !!
HEHE . Apa yang Aku merepekk nih ? Tak de lah . Ok . Apa guna buat blog , kalau sendiri-sendiri saja syiokk-syiokk nak baca sorang2 kan ? Makna kata lain -->> Buat "PRIVATE BLOG" .Kononnya tak nak kasi orang lain baca . Grr . Kengkadang , rasa geram jugak pada bloggers yang suka sangat PVT-kan blog diorang . Bukak je link diorang , tak boleh nak baca .Bek tak payah buat blog . kuikuik . Tapi , itu memang terpulang pada individu masing2 lah . Kot lah nak luahkan perasaan sorang2 dalam blog . Tapi , APA GUNANYA ? Errr..


2. Perghh , berlagaknya mamat/minah nih!!
Ni lagi SATU kes . Tak habes2 dengan perangai lagakk nya . Konon perfect habis lah kau ye ? hehehe . Tak habis2 nak membangga diri dalam blog nih . Buat macam dia sorang je ada blog . Nak bertegur sapa . HAREMM ! Siket pun takk . hehe . Ingat bloggers lain suka ke perangai korang yang macam ni ? Ehh , kau ! Bertegur lah. Say "HI" pun tak pe lah . At least , orang tak cakap kita sombongg . Kita buat blog ni , bukannya best kalau nak jadi berlagakk tak tentu hala . Ye , takk ?


3. Selalu Sangat Buat Entry Maki-Makian !
Eh , Siapa terasa nih ? Ada ke yang terasa ? MAAFLAH ! Ciket pun tak terniat . huhu~ saya nasihat je ni , Jangan selalu sangat buat Entry maki-makian . Ada ke orang nak masuk blog kau dah kalau asyik nak marah-marah je dalam entry kau tuh ? huhu . Jangan ingat kalau buat entry "MAKI-MAKI" ni , ramai orang yang suka . Tak semua lah . (jgn perasan ok!)
Lagipun tak baikk oo marah-marah ni , nanti , cepat tua . hehe .

4. Tak Habis-Habis Nak Jadi "Cik Anon"
Cik Anon ... oOoO Cik Anon ... Di mana kau ? Menyorokk bawah meja ye . Takut apa ? kehkehekeh.. Ishk . Ishk . Isu Anonymous a.k.a Cik Anon ni , tak habess-habess diperkatakan oleh para bloggers kini . Chewahh . Ye lah . Mana tak nye . ada je orang nak menjatuhkan orang lain dengan menjadi Cik Anon ni . Apa yang korangg dapat haa, Anon "Comel"? huhu . Dosa berlipat kali ganda ada lah . =) FREE je . huhu~ Udah - Udah lah tuh . Tak de guna nyer buat blog , SEMATA-MATA nak jadi Cik Anon . Apa dapat ?! :)




5. Tak pernah nak UPDATE !
Huhu . Ini selalu lahh . Kalau "mem-BUSY" je , mesti lah tak update kan ? Perkara biasa lah tuh , tapi , kalau dah berbulan-bulan tak update ? Macam mana pulak tu ? Baik DELETE je terus blog tuh . hehe . Tak payah menyemak-nyemak nak jugak ada blog . Tapi , tak hapdett. hehe . Kita update sebab nak kongsi pengalaman , share pengetahuan , macam - macam lah . Jangan lah kudukutt sangat . At least , kalau tak tahu nak update ape yang sangatlah kan , kononnya 'kering idea' .. Alahh . Share lah apa-apa yang korang tahu or perjalanan cerita hidup korang . Kengkadang tu , syiokk jugakk baca pengalaman hidup orang lain . At least kita dapat juga lah pengajaran walaupun sedikit . Tak Gitu ?

So , Macam mana ? Apa Pendapat Korang ?

tq sbb sudi baca :))

Isnin, 5 Disember 2011

hanya kamu !!

Hati ini..
hanya Allah yang tahu..
Hati ini milik siapa..
Hanya Allah yang tahu dulu..

kadang..
Bila kita tengok sahabat sebaya kita dah berumahtangga.
dalam hati..teringin juga.
adakah jodohku pun awal?
Bila dengar berita mereka juga bakal mendapat cahaya mata.
Rasa..ingin pula ke arah sebuah perkahwinan.
Indahkan.

tapi apakan daya.
kita tak boleh samakan diri kita dengan orang lain.
mungkin jodoh kita lambat sedikit berbanding mereka.

begitu juga dengan ilmu,
kita tak boleh nak kata kita ini bodoh,dungu,lampi dan sebagainya
dan kita perlu usaha yang lebih ke arah kita
Rezeki kita lain-lain.
sebab itu pentingnya doa,

dalam setiap apa yang kita lakukan,
kita tak boleh fikir secara terburu-buru,
fikir secara rasional,
dalam membuat keputusan manusia sentiasa ada pilihan,
beristkharah lah ke arah keputusan yang maksimum.
kembalilah kepada Dia..
mengadulah kepada Dia..
Dia pasti akan membantu kita..

begitu juga,
manusia tidak pernah lari daripada perasaan hati,
kadang-kadang rasa gundah gulana, ragu-ragu, tak sedap hati..
jadi,.kembalilah kepada Dia..
berdoalah..bersolatlah padaNya.
Nescaya bila hatimu tenang,,itulah jalan yang terbaik buat kita.
dengan beroleh perasaan tenang itulah,lahirnya petunjuk Allah untuk kita.
dan petunjuk dari Allah itulah sebaik-baik dan setenang2 jalan kehidupan :)

:) semoga dipermudahkan :)

 kau ada???? :))

tq sbb sudi baca :))

Sabtu, 3 Disember 2011

(cUbaLah jD sAhabt SeJaty)




*walaupun usia u all msih remaja,ttp berfikiran dewasa e2 sgt penting ya gurlz..jd,mulai ary ny berhentilah drpda mengeluh dan mrh2 untuk s'sua2 perkara yg xperlu .. Sekalipun u all bengang dgn BF,jgn berteriak-teriak apatah lg 'naik han2' d'hdpan kwn2 si dya. Selain hnya membuang energy,u all mgkin akn d'musuhi  oleh kengkawannya. Untuk e2,usahakn untuk m'diamkan diri seketika,atau menangislah d'dlm bilik air jika perkara e2 dpt membuatkan u all berasa lega. Kemudian barulah berbicara dgn BF u all baek2 & cuba selesaikan masalah tersebut secara dewasa g2 !!

*Sama jgk halnya dgn kengkawan u all,klw tiba2 aje dya tlh membuatkan u all berasa tersinggung,bengang,ataupn kesal,elok jika u all m'jauhkan diri dripadanya buad sementara wak2. Tenangkan fikiran u all dahulu & jgn smpay u all menyesal krna tlh bercakap kasar padanya. Setelah emosi atau api kemarahan u all 2 reda,berbicaralah baek2 dgnnya,,

(KUNCI PERSAHABATAN YG BAEK)

~BERIKAN COMMENT YG SEJUJUR-JUJURNYA.CONTOHNYA D'SAAT DYA BERTANYA TNTG PENAMPILANNYA.SO,SBGAI SHABAT SEBAGAI SAHABAT SEJATY ,SARANKAN DYA BERTUKAR PAKAIAN LAEN APABILA DYA KELIHATAN KURANG "OK".

~HUBUNGI DYA,SEKALIPUN HANYA UNTUK MENGATAKAN,'HAI' . JGN MENCARINYA D'SAAT U ALL TERDESAK & MEMERLUKANNYA.

~MENGINGATI PERKARA2 YG DYA SUKAI. MISALNYA KLW DYA SUKA MENYIMPAN MUG,APALAH SLHNYA KLW U ALL MEMBELIKANNYA. MEMBERIKAN HADIAH XPERLU MENUNGGU HARI2 ISTIMEWA JE KN??

~XMEMBATALKAN JANJI D'SAAT TERAKHIR, KECUALI JKA U ALL MEMPUNYAI ALASAN YG BENAR2 KUAT@KUKUH.

~MEMPELAWA DYA UNTUK TURUT SAMA KLUA BERSAMA DGN'KENGKAWAN' BRU U ALL. YG PENTING,JGN SMPAY SAHABAT U ALL E2 BERASA DIRINYA DISISIHKAN @ D'TINGGALKAN.

~MENYIASAT KEADAAN DYA YG HILANG KEYAKINAN DIRI. BAHKAN KETIKA U ALL XBOLEY M'BAN2,DYA PASTI AKAN BERASA LEGA KRNA M'PUNYAI SAHBAT YG MAHU M'DGR LUAHAN HATINYA..

tq sbb sudi baca :))

Rabu, 30 November 2011

apa itu kawan ?




Kawan adalah seperti keluarga kedua.

Bila jauh dari keluarga, 

Yang kita ada cuma mereka.

Kadang kawan boleh jadi lawan.

Kadang kawan pun boleh jadi beruang.

Kawan, kita boleh cari dekat mana mana.

Jenis pun ada bermacam type.

Kawan kurus, kawan gemuk, kawan comel, kawan tak comel,

Semua ada sila pilih

Tinggal nak taknak je kawan.

......
Tapi yang payah

Bila nak cari kawan yang sama susah, sama senang

Sentiasa ada bagi support bila kita susah

Dan sentiasa ingatkan kita supaya jangan lupa diri bila senang

......

Kita takkan nampak bila kawan kita tikam kita dari belakang

Sebab err

Sebab dari belakang kan?

Melainkan ada kawan yang baik beritahu

Atau, kita dah kena kat batang hidung sendiri

......

Kawan macam tu memang susah kita nak jauhi.

Sebab pada awalnya memang kita takkan nampak mereka punya perangai tahi.

Sebab tu, kita perlu sentiasa hati hati

......
Kawan yang baik, adalah yang lebih prefer menegur daripada memuji.

Dan kawan yang jahat adalah yang suka benor mendengki.

......
Kawan juga takboleh kita nilai dari paras rupa.

Mahupun harta benda.

Sebab apa yang penting, berapa banyak ikhlas hatinya.

......

Kawan baru kawan lama.

Yang membezakan hanyalah nama.

Dan kalau ianya ditulis diatas kertas yang berlainan color,

Yang membezakan cuma lah kertas punya color.

Takde apa pun yang beza.

Sebab kawan sekali, kawan tetaplah selamanya.

......

Dan, itu saja lah kot yang boleh saya describe kan tentang kawan.


Sekian.




tq sbb sudi baca :))

Isnin, 28 November 2011

CINTA MEmAnG pEDiH

Add caption


hye korang . cbe korang tengok tajuk kat atas uhh . tajuk die CINTA MEMANG PEDIH kann ? yeahh . cinta mmg pedih . tetapi tanpa cinta , hati dan perasaan takkan pernah wujud . dan tanpa hati dan perasaan , seluruh manusia didalam bumi ini akan jadi sekejam syaitan yang direjam . jadi renung2 kan lah 





kerna tanpa hati dan perasaan manusia tidak ada seorang pun yang akan menangis , ego , gembira dan sebagainya . jadi , mmg ada yang baik dan buruk kann ? mmg bagus , jika kita tidak ada perasaan ego , marah dan sebagainya . tetapi , adakah bagus ? jika kita tidak mempunyai prasaan gembira , tertarik dan sebagainya ?

skunk ni aku da xtentu hala suda . aku xmacam dulu . aku skunk dlm neraka cinta yg sungguh menyakitkan . sumpah doe aku sakit dgn cinta ini . aku da buad silap sebab aku da beri sepenuh cinta terhadap sowg lelaki  tp laki tu x.hargai cinta akoe.. sakit weyh cinta 2 . sb cinta da buad aku xtentu hala . skunk aku cuba utk kurgkan perasaan aku ni tehradap dya . perasaan benci aku terhadap dye makin tbuak2 . aku pown xtaw knpe . lelaki ni suka ckp manis di depan tp pahit d blakang . knpe dye xmcm dulu?mana jnji 2?knpe perkataan jaga itu menjd perkataan menyakiti?knpe harus aku trima semua ni?adakah kerna dosa lama aku yg da mainkan perasaan ramai lelaki . aku mempunyai masalah aku sendiri . tipu la law manusia ni xda masalah . aku cuba sembunyikan supaya owg xtaw . owg taw xtaw sama jea bg aku . haty aku da cukop terluka dgn sifat lelaki ini . terluka teramat2 kerna dye da lupakan kebaikan aku terhadapnya . dye sanggup mengatakan perkataan putoz sdgkan dye ckp dgn aku dulu dia akan mancintai akoe spenuh atie..dia kate haty kter da terikat xdea spea yg  dpat pisahkan cinta kami..   urm ... :(( Skunk ape yg aku perlu buad adalah tabah menerima dugaan n cubaan ini . mungkin suatu hary nanti aku akn dpt hasilnya .aku akn cuba hadapinya dgn senyuman . aku xnk sedih dah . aku na buang segala tangisan aku . aku na jd seowg yg tabah dlm menghadapi dugaan ini . haty aku biar lah allah je yg taw . aku hanya mampu berserah jea . semoga dye berubah men jadi seowg lelaki yg baik,jujur,tabah,ikhlas n dpt mencari keredhaan allah . 


jadi , ieka disini . hanya menasihati orang yang baginya , cinta hanya permainan untuk mereka . mereka selalu digelar PLAYBOY/PLAYGIRL .ieka 
berharap , kepada yang sedang becinta , bersabar lah dengan dugaan allah ea.... k TAta



tq sbb sudi baca :))

Ahad, 23 Oktober 2011

bila LeLaKy SeRiUs dALaM pErCintAAn





Kecantikan kamu diketepikan…kei khlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkanny a dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawa b untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.

tq sbb sudi baca :))

Sabtu, 22 Oktober 2011

kamie!at hutan lipur pas balik kenduqy qmah cikgusilah!





kamiE chanTeK tAk hehe :D














sYfiqaH ,raNiA , nAjWA dan Umiee c0MeY x ?











                         





                                                                                                       





PersaHabaTAn itU adaLah saTu iKataN yanG taK terNilai haRganYe..meNilai adaLah satU keLebiHan uNtuK kiTa menGharGai perSahaBataN iTu..harGailah NilaI perSahaBatan yaNg kiTa bIna,aGar ia tiDak diLerAikan deNgan mEmutUskaN taLi yaNg telAh diIkat seKian laMa

 :))
 




tq sbb sudi baca :))

Khamis, 20 Oktober 2011

c0e SnAd2



awak ! pertama sekali .. saye nak mintak maaf sangat-2 sebab selama nie saye tawu sepanjang hubungan kite nie , saye ade buwat salah dekat awak n ade saked kan atie awak .. saye mintak maaf sangat-2 dekat awak ! kalaw awak tak nak maaf kan saye .. tak pe la awak ! saye paham !   , awak mintak putus dengan saya dengan alasan yang awak ada perempuan laen .. lepas saye denga awak cakap macam tuwh , saye rase macam nak nages puwas-2 tapi , saye tahan masa tuwh sebab saye tak nak awak tawu yang saye sedih .. saye sanggup lepas kan awak walaupun hati saya nie amat susah sangat-2 nak lepas kan awak untuk jadi milik orang laen .. tapi , tak pe la .. saye bia kan hati saye nie saked asal kan awak bahagia dengan orang baru tuwh .. saye tak nak hubungan kite berterusan .. sebab ? buwat ape kite nak terus kan hubungan kite sedangkan dalam hati awak ade orang laen .. bukan nye saye xsetia.. tp awk jea  yang letak atie saia kat tong sampah,,sedih snad2 twu x??? terus terang saye bagi tawu dekat awak ,, yang saye tak penah benci kan awak walaupun kite  da putus .. malah ,, saye masih lagi sayang kan awak macam dulu .. .. awi tuh lepas balek sekolah ,, awak kol saye .. niat awak kol saye tuwh untuk sambung kan balek hubungan kite .. awak tawu ape yang saye rase mase tuwh ..? saye rase HAPPY sangat-2 walaupun mase tuwh saye marah-2 awak dekat tepon ... tapi , malang nya ,, saya tak bole tunaikan niat awak tuwh sebab .. tibe-2 mase tuwh .. hati saya tergerak yang awak bukan lagi untuk saya .. tapi , untuk orang laen .. saye MINTAK MAAF BANYAK-2 dekat awak sebab sekali lagi saye dah saked kan atie awak ! saye harap awak paham ape maksud saye .... 

kata-2 terakhir dari saye untuk awak ---> saye harap awak dapat pengganti saya yang lebih baek dari saya n saye harap awak bahagia dengan dia .. saye TAK SEMPURNA untuk awak .. awak kena engat satu je dari saye --> kasih sayang saya pada awak .. tak akan pernah berubah .. 

tq sbb sudi baca :))

Selasa, 18 Oktober 2011

riNdU KEm genERASy pEwariS !









seMoGa PeRsAHaBaTan kAmY kEkaL sElAmAnYa


haiyaa ..rindu la plak nak p kem... bwu jea balik 3 mnggu lpaz..
banyak pgalaman kat sana.. best siot ..rindu kat semua fasi2 terutamanya kak sity ,abg nizam,abg syuky ramai lagiey larh..bila leyh p g xtw... coklat aRab memang terbaek r.. sedap  kowt! spaw2 nax cuba tuh bleyh lha.. bahan dy snang ja amik bawang putih , pas tue pjam mata dan makan sampai abiz sedaP ow.. rugy sapa xcuba ,..haha.., ampa jgan pndang rendah at bawang putih tue.. bawang putih la bleyh buang toksik dlam badan kita.. sila cuba yea :D ..gErenTy xTiD0Q mAlam .. jgan lupa buking JAMBAN sekaly tw ... hehe..
abg syukry t jagan lpea jemput kamy g tw p sana .. rindu lha kat abG ...HAHA... apa2 p0wn kem generasy pewaris memang GemPuR!! 
tq sbb sudi baca :))

Isnin, 17 Oktober 2011

exaM ,ExAm n exam !




huh ,,,bowink lha xp kowlah awi nie,awi nie exam meth ... lau p leyh tiqu exam g.. cm kmaqin haha...
ustazah kta"miniqu adalah bedosa besar.. haram dwi sisi islam..". haha ayt xleyh belah... tp toi gk apea yunk ustazah katea ...huhu ! hurm.. nax tw x memaqin nsib xkantoi nan ustazah... akoe n mmber akoe pnya la maw c0py jwapan! apa yunk ckgu gtw exam msuk apea ...haha.. ustazah style cek qetaz kjang r.. gilaw toi... nsib x selit jwapan lam tuh... law x maty la akoe! huh exam kemna akoe kemana ...hahaha..
hurm ..tp pkir2 balik tiqu lam exam nie sampai bila p0wn xpandai2 kan..? ilmu yunk belajaq p0wn xberkad ...(bkan akoe kata ustazah yunk kata) ..haha ..xtw la plak... hurm ...apea2 p0wn akoe da tiqu da ...janjy LULUs ..jgan maqah nah ustazah.. xel0k tw maqah lama2 nantie xc0meyh,, (memang xcomeyh p0wn wakaka)!! 

tq sbb sudi baca :))